Zo, nu pas een bericht; de site werkte niet. Jonne is een hele mooie nieuwe aan ’t maken!

Het eerste jaar Alleburen zit erop. Dat smaakt naar heel veel meer! We zijn al weer fijn op weg om er weer een topjaar van te maken. Nieuwe mensen, nieuwe klussen en nieuwe plannen, maar daarover later meer. En volgende week komen de Strandzuiders al weer langs om over het nieuwe seizoen te praten. De tijd vliegt!

Gisteravond Kerstdiner bij Alleburen. 2 Nicks, Alex, Jongkie, Lars, Juul, 2 Jaspers, Jonne en ik. Irene had een heerlijk driegangenmenu samengesteld. Echt fantastisch. Het was heel erg gezellig. Ongelooflijk wat een toffe club hier, een dik jaar bezig, zit!

In de, inmiddels zeer lange, rij superdagen hadden we er vandaag bij Alleburen eentje die zeker in de top 3 komt. Josse en Natanaël namen ons me naar de zeefdruk-werkplaats van ArtEZ. Naast deze twee helden waren daar Walter en Sjoerd die hielpen en ons dingen over zeefdruk leerden. Jasper, Lars en Alex aan een tafel met Natanaë’, Jonne en Jonkie bij Josse en Robert, Tia en ik aan de tafel met Sjoerd en Walter, waar de tasjes door Robert (met robotarm!!) werden gedrukt. Wat een toffe dag en wat een mooie dingen zijn er gemaakt. Later meer foto’s maar hier vast een impressie!

Dankzij toppresentatiewerk van Ronny is Alleburen tweede geworden in deze supersponsoraktie van VGZ. Geweldige kerstbonus! 

Nieuwe site voor een toffe opdrachtgeefster met prachtig werk. Fijnfijn allemaal!
Hulde Jonne en Jasper!

Komt voor de tweede keer. De eerste keer maakte hij dit. Oefenen met photoshop. Allemaal projecten waar we momenteel aan werken; Kansmakers, Judith Haans, Intermediair, bouwfilm. Super!

‘Arnhemse nieuwe’ in Luxor. Jasper was er met 3 Alleburen heen. Tof! Alex z’n ‘vishert-logo’ groot geprojecteerd achter de winnaars, die allemaal een certificaat ‘van Nick’ vasthebben. Eigenlijk zijn de Alleburen ook Arnhemse nieuwen!

Ieder jaar presenteert Ontwerplatform Arnhem (O.P.A) de negen ‘beste’ nieuwe ontwerpers van Arnhem (ArtEZ). Alleburen mocht de vormgeving doen. Vier hele toffe affiches van vier verschillende Alleburen leverde dat op. O.P.A koos voor het vishert van Alex. Hulde!

Jonne maakte het affiche en een folder voor de Kunstroute+ (Presikhaaf e.o). Jasper en Alex exposeren werk bij Alleburen, dit weekend. Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur

23 augustus was het zover. Hugo Borst kwam de officiële opening van Alleburen doen: ‘Maar jullie draaien toch al vanaf 1 januari?’ Zeker, maar we wilden eerst zeker weten dat het zou lukken en dat het zo leuk zou worden als wij voor ons zagen! Nu dus!
Wat een toffe dag! iets van 80 leuke mensen hoorden o.a. Hugo vertellen dat hij weliswaar gekomen was vanwege een taakstraf, maar dat hij het super vond! En dat is het! Driewerf hoera voor Alleburen!

Kijk, daar worden we bij Alleburen nou blij van, van zo mailtje van StrandZuid. Dank Robin!

…….. Ps Het regent complimenten voor de huisstijl Joost!! Ik wil graag als we open zijn een keer aandacht via onze kanalen geven aan onze samenwerking en het Alleburen project. ….….

… we werken an een ontzettend spannend, tof project van VGZ. Binnenkort meer daarover!

Jasper (Mozes,wat kan die gast tekenen!) en Jonne werken aan de strips voor Tim&co, een nieuwe organisatie die je helpt zolang mogelijk thuis te kunnen wonen. Mooie opdracht en het resultaat, tot dusver, mag er zijn …

Geweldige dagen gehad. We hebben een hele toffe klus binnen van Tim&co, een organisatie die mensen helpt zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Jasper is fantastische tekeningen aan ’t maken. Jonne bewerkt ze op de computer en heeft er een logo bij gemaakt. 2 heren van VGZ waren langs om een opdracht te bespreken en we hebben de laatste dingen voor de site en de instagram van StrandZuid aangeleverd want die gaan online.

Vanmiddag 2 mei heeft Joke een workshop gegeven. Ze was er al bij de lunch, daar heeft ze wat over zichzelf verteld en kennis met de Alleburen gemaakt (allemaal. hulde!). Eerst heeft ze dingen laten zien en de opdracht uitgelegd. Vervolgens ging iedereen op z’n eigen plek aan de slag. Best pittig. Leerzaam en hartstikke leuk. DANK JOKE!

Alleburen ontwierp (i.s.m Het Lab) naast het logo, een nieuwe mascotte voor de Posbankloop (Nick). In de animatie op de site zie je ‘m lopen. Jasper maakte er een muziekje bij, voor op de schermen bij START een FINISH. De wedstrijd voor kinderen is inmiddels  de ‘Pos de Vosloop’ gedoopt!

Arnhem krijgt een strand!! En Alleburen doet de vormgeving. Met z’n allen. Affiches, flyers, Instagram, Facebook, bierviltjes … allemaal bijna klaar!! In juni gaat ’t open!

We vragen opdrachtgevers altijd om de briefing voor een nieuwe klus bij ons te doen, zodat iedereen goed weet waar de klus over gaat en vragen kan stellen. Links Tim&co waar we nu ook de website voor maken en rechts Antoine met het ontzettend toffe project ‘Kapellenbaan’, waarover later meer.

En nu is het tijd om de Alleburenfilm in het openbaar te gooien. Gemaakt voor de Ignite-award en daarna bewaard om op de opening te laten zien. Het geeft een fijn beeld van het sfeertje hier; iedereen is lekker bezig.

Eric, die ook in het filmpje voorkomt, maakte de muziek, Lex de drone-beelden. De Voice-over is onze lieve buuf Anneke. Jasper maakte er zo’n fijn filmpje van!

Veel plezier! 

Saskia de Kort’s eerste ontwerp voor Alleburen.

Een keer in de paar weken doen we een ‘lesje’. Deze keer over geld. Hoe werkt dat met BTW, behoud van uitkering, uurloon etc. etc. Altijd leuk. Veel interesse, vragen en discussies!

Volgende keer over het opbouwen van een netwerk, vroeg Alex.

Jasper strikes again. Hele toffe illustrates voor de leukste voetbalclub van Arnhem. Leuke klus via Ruud; sinds kort lid van de almaar groeiende Alleburen-familie.

Doen we ook. Deze trailer, voor ‘Spring in Autumn’, maakte Jasper om uit te proberen i.o.v. Overburen. Nu werkt Jonne aan een animaties voor de gemeente Ede i.o.v. Criterium. Heel tof!

Ook zo’n tof shirt? Kan. Voor slechts 15 euro. Neem contact met ons op.

Toffe bespreking met Heleen van der Meer over haar nieuwe website (die nu bijna af is!).

Alleburen werkte mee aan een klus van uitgeverij Thieme. Met prachtige illustraties van Jasper!

We doen het ongeveer 2 keer per maand nu; een onderwerp uitdiepen in de vorm van een soort lesje. Typografie, idee-vorming, volgende keer ‘schetsen’. Hartstikke leuk en het levert hele leuke gesprekken op

Logo i.o.v Siza. Uit alle voorstellen is het logo van Alex gekozen!

We zijn bezig met onze presentatie. In een film, op de opening, in een nieuwe brochure etc

Vrijstaand gemaakte foto waarin ze ‘hun eigen werk’ vasthouden.

Vandaag waren ze hier om opnames te maken voor de ‘Samen-in-Arnhem- film’ die op 29 november in Musis te zien is.

Interview. Maandag is Mariël Hutte met haar Arnhem voor vluchtelingen aan de beurt!

ROBERT

We hebben kennis gemaakt met Robert. hij woont in het Dorp en komt in oktober bij Alleburen werken en leren. Aardige vent. Hij heeft er zin in en wij ook! Leuk!

JOOSTEN

Josje filmt. Ze is cameraman (vrouw). Een hele goeie. Zij en Joost (geluidsman) en haar man Joost (supervriend en regisseur) volgen ons, Mariël en Joost (nóg een Joost) en straks de jongeren, bij het opzetten van Alleburen. Drie Joosten en een Josje. Maar wel heel erg tof!

Een prachtige avond in Musis Sacrum! Allemaal mensen met de meest prachtige initiatieven ontmoet!

Dinsdag 8 september stond Alleburen in de krant. Foto van en interview met Joost ‘Oosterbeek’. Tsja, what’s in a name? Veel reacties!

We zijn nu ook op Facebook, LinkedIn en Twitter te vinden.

In een tof huis, in een prachtige straat, met superburen aan alle kanten leer je, van een paar ervaren professionals, het vak ontwerpen!

De Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers heeft een artikel over Alleburen op de site staan!
Hartstikke leuk!

https://www.bno.nl/blog/artikelen-10/post/alleburen-174

De gezeefdrukte, papieren kaarten zijn niet op tijd klaar (gesneden). Daarom hier de kaart zoals oorspronkelijk door Jongki ontworpen.

Jonne en Jongkie maakten de Alleburen kerstwens van dit jaar (met illustratie van Jasper)! Beste wensen!

Eentje of een stapeltje.

Elke week meldt zich wel iemand aan! De opdrachten lopen lekker en Jasper van Blokland werkt tegenwoordig mee. Geweldig! Vorige week heeft hij Eric, Jasper D. en mij een lesje ‘gif-animaties-maken’ gegeven. Heel tof!

Folder om bedrijven enthousiast te maken voor dit mooie project

We zoeken leuke, fanatieke, geschikte ontwerpers die bij ons willen leren en meewerken. Lijkt het je wat? Bel! Of mail!

info@alleburen.nl

De eerste vergadering met alle medewerkers van Alleburen.

V.l.n.r. Joost Overbeek, Mariel Hoogeslag, Mariel Hutten, Klaas Evert Engelse, An de Cock, Josee Langen en Marian van Hooij.

Donderdag 1 november hebben Klaas Evert en Joost hun handtekening gezet bij Notaris Den Hartog Heuff. We zijn stichting. We bestaan! Daarna een heele fijne bestuursvergadering met een heerlijk taart (dank Edith) om het ‘stichting-zijn’ te vieren. Alleburen gaat als een speer!

Robert maakte de gifanimatie die we rond hebben gemaild. Ook vanaf hier: voor iedereen mooie dagen en de beste wensen voor 2019!!

De oplettende kijker ziet dat op de kaart ‘bureau’ en op de folder ‘Buro’ staat. Klopt. Slordig beginnersfoutje!

Sharron maakte het eerste druksel voor Alleburen. Een flyer voor zwembuddies.

De site voor de ergothearapiepraktijk is (bijna) klaar. Ontworpen en gebouwd door Alex en Jasper. De rest van de club werkte aan de illustraties of het grafische werk. (Nick huisstijl, Jonne brochure)

5d is een bevriende organisatie uit Amsterdam. toegankelijkheid ibij de podiumkunsten. Heerlijke illustraties van Jasper.