de Hemel op Aarde

Het boekje de Hemel op Aarde is een eigenzinnig boekje geworden met twee keer een voorkant – draai je het boekje om, dan begin je bij ‘de Aarde’. De twee delen – Hemel en Aarde – komen uit op de 13e pagina met een hartlabyrint en een quote. Een kleurrijk boekje door zijn vele (prachtige) foto-illustraties en verder vormgegeven door de kleurrijke blokjes. De tekst kreeg de rechter pagina en alle ’technische’ elementen kregen de linker pagina. Het is een prettig ‘blader-boekje’ voor het oog met een moment van stilte om de tekst rustig tot je te laten komen.


Boekje

Gemaakt door: Hendrik


Ontwerp Proces

Uitgangspunt van het ontwerp waren de kleurrijke foto’s. Hieruit zijn de kleine gekleurde blokjes gekomen. Binnen het gegeven van deze blokjes zijn er een aantal schetsen ontstaan voor een mogelijke ‘Hemel-cover’.

De elementen – aarde, water, vuur en lucht – komen in heel het boekje voor. Deze zijn uiteindelijk in klein schrift bij de kleurrijke blokjes gevoegd. De illustratie van het ‘hartlabyrint’: je kunt er helemaal doorheen lopen en kom je in het centrum van het hart uit. En als laatste een mogelijke cover voor ‘op Aarde’.

Wat startte als een colorboard eindigde in de inhoudsopgave.